Siirry sisältöön

Yrittäjäkin voi saada tukea Kelasta

Työ & Toimeentulo | 27.4.2021
Jos tulosi jäävät pieniksi, yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hakea Kelasta tukea asumiseen ja toimeentuloon. Sinun ei tarvitse lopettaa yritystoimintaa, jotta saat Kelan etuuksia.
Kuuntele artikkeli
""

3 vinkkiä Kelan etuuksiin

  1. Jos yritystoimintasi on kärsinyt koronaepidemian vuoksi, voit hakea Kelasta työttömyysetuutta. Väliaikaista työttömyystukea on mahdollista saada 30.6.2021 saakka. Muista ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin. Hakeminen on joustavaa, sillä sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä Kelaan. Ilmoita hakemuksessa oma arvio tuloistasi siltä ajalta, jolle haet työttömyysetuutta.
  2. Pienituloinen ruokakunta voi saada yleistä asumistukea asumismenojen helpottamiseksi. Asumistuki myönnetään ruokakunnalle yhteisesti. Samaan ruokakuntaan kuuluvat yleensä samassa asunnossa asuvat henkilöt. Tukeen vaikuttavat ruokakunnan kaikkien jäsenten määrä ja tulot sekä asunnon sijaintikunta. Arvioi laskurilla, onko sinulla mahdollisuus saada asumistukea.
    • Yrittäjän tuloina asumistuessa otetaan huomioon yrittäjän työttömyystuki sekä yritystoiminnan tulot oman arviosi mukaan. Voimassa olevaa YEL-vakuutuksen työtuloa ei oteta huomioon. Tositteita yritystoiminnan tuloista ja menoista, kuten tilinpäätöstietoja, ei tarvitse toimittaa Kelaan asumistukea varten.
  3. Yrittäjänä voit hakea myös toimeentulotukea. Silloin Kela selvittää yrityksesi kannattavuuden. Tuen määrään vaikuttavat perheen kaikki tulot ja varat, kuten pankkitilillä olevat säästöt. Ennen toimeentulotuen hakemista selvitä mahdollisuutesi saada muita tukia. Toimeentulotuen laskurilla voit arvioida, onko sinulla oikeus toimeentulotukeen.

+ OmaKelassa näet, onko hakemuksesi ratkaistu, kuinka paljon saat etuutta ja milloin se maksetaan. Palvelussa näet myös muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä. Kela.fistä voit tarkistaa tuoreen tiedon hakemusten keskimääräisistä käsittelyajoista.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.