Siirry sisältöön

Tieto lääkekaton täyttymisestä näkyy heti apteekissa

Terveys | 1.1.2020
Kun vuosiomavastuu eli lääkekatto ylittyy, saat lisäkorvauksen yli menevältä osalta heti apteekissa. Sinun ei siis enää tarvitse hakea sitä erikseen Kelasta.
Kuuntele artikkeli
""

Kun lääkekatto ylittyy, saat lisäkorvauksen heti apteekissa

  1. Kela korvaa reseptillä ostettuja korvausjärjestelmään kuuluvia lääkkeitä, jotka on määrätty sairauden hoitoon. Saat korvausta sen jälkeen, kun 50 euron suuruinen alkuomavastuu on täyttynyt. Korvaus vähennetään lääkkeen hinnasta apteekissa.
  2. Itse maksamillasi lääkekuluilla on vuosiomavastuu (ns. lääkekatto). Kun se ylittyy, maksat loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta lääkkeestä vain 2,50 euroa. Vuonna 2020 vuosiomavastuu on 577,66 euroa.
  3. Apteekki saa tiedon vuosiomavastuusi ylittymisestä heti oston yhteydessä. Sinun ei enää tarvitse hakea vuosiomavastuun ylittävältä osalta lisäkorvausta Kelasta vaan saat sen heti apteekissa.
  4. Vuosiomavastuu kertyy, kun ostat reseptillä lääkkeitä, kliinisiä ravintovalmisteita ja perusvoiteita, jotka kuuluvat korvausjärjestelmään. Myös maksamasi alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta.
  5. Kun asioit apteekissa, apteekki välittää Kelaan tiedon maksamastasi omavastuusta ja sinulle toimitetuista lääkkeistä. Tieto kerryttää välittömästi alku- ja vuosiomavastuutasi. Sama ajantasainen tieto on käytössä kaikissa apteekeissa, joissa asioit.
  6. Voit seurata alku- ja vuosiomavastuusi täyttymistä osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

Infograafi lääkekorvausjärjestelmästä.

Lue lisää Kela.fistä

Lääkekorvaukset

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.