Siirry sisältöön

5 faktaa osasairauspäivärahasta

Terveys | 14.4.2022
Osa-aikatyö ja osasairauspäiväraha voi helpottaa työelämässä pysymistä ja omaan työhön paluuta sairauspoissaolon jälkeen.
Kuuntele artikkeli
""

Muista nämä 5 asiaa osasairauspäivärahasta

  1. Osa-aikatyö osasairauspäivärahalla voi helpottaa työelämässä pysymistä ja omaan työhön paluuta sairauspoissaolon jälkeen. Osasairauspäivärahaa voi saada omavastuuajan jälkeen. Omavastuuaika on yleensä kaksi viikkoa (1+9 arkipäivää).
  2. Osasairauspäivärahaa varten tarvitaan lääkärinlausunto B, jonka on laatinut työterveyslääkäri tai muu lääkäri, joka tuntee työntekijän työolosuhteet. Lääkäri ottaa lausunnossa kantaa siihen, voiko työntekijä tehdä osa-aikatyötä siten, ettei työntekijän terveys ja toipuminen vaarannu.
  3. Työntekijän ja työnantajan tulee tehdä määräaikainen työsopimus osa-aikatyöstä (työajan tulee vähentyä 40–60 % normaalista työajasta). Työnantaja voi ilmoittaa sopimuksen tiedot asiointipalvelussa (Ilmoitus osa-aikatyön sopimuksesta).
  4. Jos työnantaja maksaa työntekijälleen osa-aikatyöstä kokoaikatyön mukaista palkkaa, osasairauspäiväraha maksetaan työnantajalle. Muuten se maksetaan työntekijälle.
  5. Osasairauspäivärahaa maksetaan enintään 150 arkipäivältä.

Lue myös: Osasairaus­päiväraha mahdollisti työhön palaamisen: Töitä voimien mukaan

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.