Siirry sisältöön

Työnantaja, näin haet osasairauspäivärahaa

Yrittäjä & Työnantaja | 1.4.2023
Työnantajana voit hakea osasairauspäivärahaa vain, jos maksat osa-aikatyöstä kokoaikatyön mukaista täyttä palkkaa. Muussa tapauksessa työntekijä hakee osasairauspäivärahaa itse, ja Kela maksaa sen hänelle.
Kuuntele artikkeli
""

Muista nämä osasairauspäivärahasta

 1. Voit hakea osasairauspäivärahaa, jos
  • työterveyslääkäri tai muu työolot hyvin tunteva lääkäri on A-todistuksessa tai B-lausunnossa arvioinut, että työntekijä voi tehdä osa-aikatyötä siten, ettei hänen terveytensä ja toipumisensa vaarannu
  • työntekijän säännöllinen työaika on ollut vähintään 30 tuntia viikossa, kun työkyvyttömyys alkoi
  • osa-aikatyöstä on tehty työntekijän kanssa määräaikainen työsopimus, jossa työaika on 40-60 % normaalista työajasta.
 2. Osasairauspäivärahaa voidaan maksaa omavastuuajan jälkeen. Työntekijä voi kuitenkin aloittaa osa-aikatyön jo omavastuuajalla. Työn aloittaminen ei vaikuta omavastuuajan kulumiseen. Osasairauspäivärahan määrä on puolet sairauspäivärahan määrästä, ja sitä maksetaan enintään 150 arkipäivää. Enimmäisaikaan lasketaan mukaan kaikki osasairauspäivärahat 2 edellisen vuoden ajalta.
 3. Hae osasairauspäivärahaa Työnantajan asiointipalvelussa tai lomakkeilla SV 28 ja Y 17. Lähetä lääkärintodistus A tai lääkärinlausunto B liitteeksi suojatulla sähköpostilla tai postitse. Päivärahaa pitää hakea 2 kuukauden kuluessa siitä, mistä alkaen haluat saada sitä.
 4. Kun työntekijä hakee osasairauspäivärahaa, ilmoita osa-aikatyösopimuksen tiedot Työnantajan asiointipalvelussa tai lomakkeella SV 28.
 • Mistä haluaisit lukea?

  Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.