Siirry sisältöön

Opiskelija, hae asumistuki nyt

Opiskelu | 12.4.2017
Vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea. Tuen voi hakea kätevästi verkossa.
Kuuntele artikkeli
""

 

  1. Hae asumistukea verkossa. Jos tiedät tulevat asumismenosi, tulosi ja muut asumisesi olosuhteet, voit tehdä hakemuksen vaikka heti. Liitä mukaan vuokrasopimus.
  2. Asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle. Yksi asukas hakee tuen koko ruokakunnan puolesta. Jos ruokakuntaan kuuluva saa jo yleistä asumistukea, hänen pitää hakea tuen tarkistamista. Tuen määrään vaikuttavat ruokakuntaan kuuluvien tulot.
  3. Avo- ja aviopuolisot sekä yhteisellä vuokrasopimuksella asunnon vuokranneet henkilöt kuuluvat aina samaan ruokakuntaan.
  4. Vaikka sinulla ja kämppikselläsi olisi erilliset vuokrasopimukset, kuulutte samaan ruokakuntaan, jos olette vuokrasopimuksen tai sen liitteen mukaan yhdessä vastuussa koko asunnon vuokrasta. Lue asumistukea koskevat tärpit kämppiksille.
  5. Opintoraha vaikuttaa asumistuen määrään, opintolaina ei. Voit arvioida asumistuen määrän laskurilla.
  6. Asumistuki voidaan myöntää lokakuun alusta alkaen, jos toimitat hakemuksesi Kelaan marraskuun loppuun mennessä. Lisäksi vuokrasopimuksen pitää olla voimassa lokakuun 1. päivästä alkaen ja asuntoon pitää muuttaa lokakuun aikana.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.