Siirry sisältöön

Yrittäjä, 4 syytä tutustua työterveyshuoltoon ja sen korvauksiin

Terveys | 2.10.2017
Työterveyshuolto auttaa sinua ylläpitämään hyviä työolosuhteita ja edistämään terveyttäsi.
Kuuntele artikkeli
Nainen juttelee lääkärin kanssa.

Yrittäjä, varmista työkykysi! Kela korvaa.

Voit hankkia itsellesi ehkäisevän työterveyshuollon ja yleislääkäritasoisen sairaanhoidon palvelut osana työterveyshuoltoa.

  1. Voit ostaa työterveyshuoltosi terveyskeskukselta tai yksityiseltä lääkärikeskukselta.
  • Kun hankit työterveyshuoltosi kunnan terveyskeskukselta, maksat palvelusta vain itsellesi kuuluvan osuuden. Korvausta ei tarvitse hakea jälkikäteen.
  • Jos hankit työterveyshuollon yksityiseltä palveluntuottajalta, joka on tehnyt Kelan kanssa tilityssopimuksen, maksat vain itsellesi kuuluvan osuuden. Tämä on mahdollista vuoden 2018 alusta. Työterveyshuoltosopimuksessa annat palveluntuottajalle luvan hakea työterveyshuollon korvaukset.
  • Jos yksityinen työterveyshuollon palveluntuottajasi ei ole tehnyt Kelan kanssa tilityssopimusta, maksat työterveyshuollon ensin itse ja haet korvausta jälkikäteen.
  1. Ensiapuvalmiuden tai työterveyshuollon matkakustannuksista haet korvaukset Kelasta jälkikäteen.
  2. Kela korvaa työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia, jos sinulla on yrittäjäeläkevakuutus (YEL) tai maatalousyrittäjäeläkevakuutus (MYEL).
  3. Voit katsoa Kelan asiointipalvelusta, paljonko sinulle on kertynyt työterveyshuollon kustannuksia kalenterivuoden ajalta ja paljonko olet saanut niistä korvauksia Kelasta. Palvelusta näet myös, paljonko korvausrahaa on loppuvuodeksi jäljellä. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.