Siirry sisältöön

Muista nämä 4 asiaa, kun hakeudut ulkomaille hoitoon

Terveys | 9.10.2017
Tiesitkö, että voit matkustaa toiseen EU- tai ETA-maahan sekä Sveitsiin käyttämään terveyspalveluja? Valmistaudu ennen lähtöä huolella, jotta matka hoitopaikkaan ja takaisin sekä korvausten hakeminen sujuvat näppärästi!
Kuuntele artikkeli
""

Suunnitteletko matkustavasi hoitoon ulkomaille? Näin matkasi sujuu jouhevasti!

  1. Selvitä kohde. Etsi haluamasi lääkäri tai klinikka. Hakukoneiden lisäksi voit hyödyntää hoitopaikanvalinta.fi-verkkosivuille koottuja maakohtaisia tietoja terveyspalveluista tai ottaa yhteyttä kohdemaan rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteeseen.
  1. Sovi järjestelyistä. Selvitä ja sovi valitsemasi hoitopaikan kanssa käytännön järjestelyistä ja huolehdi tarvittaessa siitä, että potilasasiakirjat käännätetään. Muista ottaa asiakirjat mukaasi hoitopaikkaan.
  1. Matkusta hoitopaikkaan ja maksa kustannukset. Maksat itse kaikki hoitoosi liittyvät kustannukset, kuten matkat, lääkkeet, oleskelun ja tulkkauksen. Pyydä potilasasiakirjat mukaasi, kun palaat Suomeen. Huolehdi myös niiden käännättämisestä, jos tarvitset jatkohoitoa.
  1. Hae korvausta Kelasta. Hae korvauksia lomakkeella SV 128. Kela korvaa ulkomailla annetun hoidon kustannuksia samalla tavalla kuin jos olisit käyttänyt Suomessa yksityisen terveydenhuollon palveluja. Korvauksia maksetaan Kelan korvaustaksojen mukaisesti.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.