Siirry sisältöön

5 syytä hankkia eurooppalainen sairaanhoito­kortti

Terveys | 3.7.2018
Suunnitteletko lomareissua? Lue ensin 5 syytä, miksi sinun pitää hankkia lompakkoosi eurooppalainen sairaanhoitokortti!
Kuuntele artikkeli
""

 

  1. Jos tulee pipi, pääset jouhevasti hoitoon! Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla sinun tulisi saada hoito samaan hintaan ja samalla tavalla kuin paikallisten asukkaiden. Suomi maksaa hoidon antajalle sairaanhoidon kustannukset.
  2. Pääset hoitoon myös pitkäaikaissairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Ilman eurooppalaista sairaanhoitokorttia joudut useimmiten maksamaan kaikki hoidon kustannukset ensin itse.
  3. Se on matkavakuutuksen kaveri! Eurooppalainen sairaanhoitokortti antaa matkailijalle lakisääteisen turvan mutta ei korvaa esimerkiksi kalliita matkakustannuksia, jos joudut matkustamaan kotimaahan matkalla sattuneen tapaturman vuoksi. Siksi on hyvä hankkia myös matkavakuutus. Muista tarkistaa matkavakuutuksen ehdot.
  4. Se on ilmainen! Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voivat tilata kaikki henkilöt, joiden sairaanhoidon kustannuksista Suomi vastaa. Useimmiten tämä tarkoittaa Suomen sairausvakuutukseen kuuluvia henkilöitä.
  5. Tilaaminen on vaivatonta! Kortin tilaaminen onnistuu muutamassa minuutissa Kelan verkkoasiointipalvelussa. Saat kortin kotiisi 1–2 viikon kuluessa. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata verkosta myös perheen pienimmille.

Lue lisää Kelan sivuilta

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.