Siirry sisältöön

Onnittelut opiskelupaikasta! Muista hakea tuet ajoissa

Opiskelu | 5.7.2017
Saitko opiskelupaikan? Opinto- ja asumistukihakemusten tekeminen verkossa Kelan asiointipalvelussa on kätevää ja nopeaa.
Kuuntele artikkeli
""

1. Hae ajasta ja paikasta riippumatta. Voit tehdä opintotukihakemuksen heti, kun olet varmistanut opiskelupaikkasi. Niin saat opintorahan ja lainatakauksen ajoissa.  Hae yleistä asumistukea heti, kun tiedät, missä ja kenen kanssa asut, asumismenosi ja syksyn tulosi.

2. Asiointi on turvallista. Kirjaudu Kelan asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit yleensä saada ne, vaikka olisit alaikäinen: sovi asiasta vanhempasi sekä pankkisi tai puhelinoperaattorisi kanssa. Huomaa, että pääset Kelan asiointipalveluun myös suoraan Oma Opintopolku -sivulta. Kun olet ottanut siellä vastaan opiskelupaikkasi, voit siirtyä tekemään opintotukihakemusta ilman uutta tunnistautumista.

3. Hakemuksen täyttäminen on kätevää. Useimmissa tapauksissa asiointipalveluun päivittyy valmiiksi tieto saamastasi opiskelupaikasta, jolloin siitä ei tarvita liitteitä opintotukihakemukseesi. Voit myös keskeyttää hakemuksen teon, tallentaa sen ja jatkaa myöhemmin. Kun täytät Kelan asiointipalvelussa opintotuki- tai asumistukihakemustasi, aktivoi samalla Viestit-palvelu. Kelasta otetaan sinuun sitä kautta yhteyttä, jos sinulta tarvitaan lisätietoja hakemustesi käsittelyä varten.

4. Liitteitä? Ei vaivaa niistäkään! Jos hakemukseesi tarvitaan liitteitä, sekin käy kätevästi. Skannattu tiedosto tai hyvälaatuinen kännykkäkamerakuva riittää. Katso mallia videolta!

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.