Siirry sisältöön

Onko intti loppumassa? Muista hoitaa Kela-asiat kuntoon, kun palvelus päättyy

Opiskelu | 26.11.2021
Näillä vinkeillä varmistat, että paluu armeijan jälkeiseen arkeen menee sujuvasti ja ettei etuuksiin tule turhia viivästyksiä tai katkoksia. Samalla varmistat, että saat kaikki tarvitsemasi etuudet, joihin sinulla on oikeus.
Kuuntele artikkeli
""

Viisi vinkkiä intin päättävälle

1. Sotilasavustusta maksetaan sen kuukauden loppuun, jolloin palvelus päättyy. Jos palvelus päättyy 16.12., etuutta maksetaan joulukuun loppuun.

2. Yleinen asumistuki jatkuu automaattisesti, jos olet saanut asumistukea jo palveluksen aikana. Muista kuitenkin tehdä tarkistushakemus Kelaan, jos muutat tai tulosi muuttuvat. Tee asumistuen tarkistushakemus, jos ruokakuntasi tulot suurenevat vähintään 400 euroa tai pienenevät vähintään 200 euroa edellisen päätöksen tuloihin verrattuna.

3. Jos et ole saanut aiemmin yleistä asumistukea, voit arvioida laskurin avulla, olisiko sinulla siihen oikeus. Hae asumistukea OmaKelassa.

4. Jos sinulla ei ole töitä tiedossa palveluksen jälkeen, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluihin ja hae työttömyysetuutta työttömyyskassasta tai Kelasta.

5. Jos aloitat opiskelun, hae opintotukea ja maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu hyvissä ajoin. Hae opintotukea OmaKelassa. Tutustu opiskelijoiden tukien pikaoppaaseen.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.