Siirry sisältöön

Koulumatkan muuttuminen voi vaikuttaa koulumatka­tukeen – Ilmoita muutoksista ajoissa!

Opiskelu | 6.10.2020
Esimerkiksi muuttaminen, työssäoppimisen aloittaminen tai etäopintoihin siirtyminen voi vaikuttaa viikossa kulkemiesi koulumatkojen määrään tai pituuteen. Jos saat koulumatkatukea, ilmoita muutoksista Kelaan.
Kuuntele artikkeli
""

5 vinkkiä koulumatkatuen saajalle

  1. Jos siirryt opiskelemaan etänä ja koulumatkojesi määrä vähenee, tarkista onko sinulla edelleen oikeus koulumatkatukeen. Voit saada koulumatkatukea, jos kuljet vähintään 7 yhdensuuntaista tukeen oikeuttavaa koulumatkaa viikossa. Voit saada koulumatkatukea vain kokonaiselta kalenterikuukaudelta. Siksi tukeen oikeuttavan ajan pitää kestää yhtäjaksoisesti vähintään 18 päivää ja kuukaudessa pitää olla vähintään 18 tukeen oikeuttavaa päivää.
  2. Myös muut muutokset opinnoissasi tai koulumatkassasi voivat vaikuttaa koulumatkatukeen. Kela.fissä kerrotaan, miten erilaiset muutokset vaikuttavat koulumatkatukeen ja miten muutoksista kannattaa ilmoittaa.
  3. Voit tehdä ilmoituksen muutoksista lähettämällä viestin verkkoasiointipalvelussa, soittamalla asiakaspalveluun tai jättämällä uuden koulumatkatukihakemuksen KM1 (pdf)
  4. Ilmoita muutoksista ajoissa, niin vältyt koulumatkatuen liikamaksulta ja mahdolliselta tuen takaisinperinnältä. Jos valmistut tai koulumatkasi muuttuu niin, ettet ole enää oikeutettu koulumatkatukeen, lakkauta koulumatkatuki ilmoittamalla muutoksesta Kelaan.
  5. Voit lakkauttaa tukesi määräaikaisesti, jos tiedät, että et ole oikeutettu tukeen tietyllä ajanjaksolla. Riittää, että ilmoitat asiasta Kelaan. Voit tehdä ilmoituksen viestillä asiointipalvelussa tai soittamalla asiakaspalveluun.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.