Gå till innehåll

Om din skolresa ändras kan det påverka skolresestödet – meddela om förändringar i god tid!

STUDIER | 6.10.2020
Om du flyttar, påbörjar inlärning i arbetet eller börjar studera på distans kan det påverka antalet eller längden på de skolresor som du gör veckovis. Om du får skolresestöd, meddela om förändringarna till FPA.
Lyssna på artikeln
""

5 tips för dig som får skolresestöd

  1. Om närstudier byts till distansstudier och antalet skolresor minskar ska du kolla om du ännu har rätt till skolresestöd. Du kan få skolresestöd om du gör minst 7 sådana resor som berättigar till skolresestöd i en riktning pre vecka. Du kan bara få skolresestöd för en hel kalendermånad. Därför ska tiden som berättigar till stöd pågå i ett streck minst 18 dagar och det ska finnas minst 18 dagar i månaden som berättigar till stöd.
  2. Också andra förändringar i dina studier eller din skolresa kan påverka skolresestödet. På fpa.fi berättar vi hur olika förändringar påverkar skolresestödet och hur det lönar sig att meddela om dem till FPA.
  3. Du kan meddela om ändringar genom att skicka ett meddelande i e-tjänsten, ringa kundtjänsten eller fylla i och lämna in en ny blankett Ansökan – Stöd för skolresor KM 1r (pdf) till din läroanstalt.
  4. Meddela om ändringar i tid så undviker du att få för mycket skolresestöd och att FPA kräver att du betalar tillbaka stödet. Om du utexamineras eller om din skolresa ändras så att du inte längre har rätt till skolresestöd, kom ihåg att avsluta skolresestödet genom att meddela om ändringen till FPA.
  5. Du kan också be att FPA drar in stödet på bestämd tid om du vet att du inte är berättigad till stödet under en viss tidsperiod. Då räcker det att du meddelar om avbrottet till FPA. Du kan skicka ett meddelande i e-tjänsten eller ringa kundtjänsten.
  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.