Siirry sisältöön

Kelan ja kunnan palvelut löytyvät yhä useammin saman katon alta

Kela palvelee | 8.6.2021
Kelan ja kuntien tilayhteistyö on yleistynyt vauhdilla. Yhteisissä tiloissa työntekijät oppivat toisiltaan, ja asiakas hyötyy, kun hän saa kerralla palvelua esimerkiksi sekä etuushakemusten tekoon että työnhakuun.
Kuuntele artikkeli
Omid Naqshbandi ja Nina Nurmi,
Kelan palveluasiantuntija Omid Naqshbandi ja Turun kaupungin palveluneuvoja Nina Nurmi työskentelevät samoissa tiloissa turkulaisen kauppakeskus Skanssin asiointipisteessä.

Kun perustoimeentulotuki siirtyi kunnilta Kelalle vuonna 2017, koettiin tärkeäksi kehittää entisestään yhteistyötä kuntien kanssa. Luontevia kumppaneita ovat olleet muun muassa kuntien sosiaalitoimi ja työllisyyspalvelut.

”Asiakkaalla voi olla tarvetta asioida sekä Kelan että kunnan palveluissa. Kyse ei ole vain tilayhteistyöstä vaan myös palveluyhteistyöstä. Samalla asiointikerralla voidaan arvioida asiakkaan palvelutarpeita eri asiantuntijoiden voimin”, kuvailee ma. asiakkuusjohtaja Petteri Taponen Kelasta.

Lue erikoisartikkeli ja tutustu Kelan ja kunnan yhteistyöhön Turussa, Hämeenlinnassa ja Huittisissa. Pääset lukemaan koko jutun tästä.

Siirry erikoisartikkeliin

Kela ja kunta muuttivat yhteen

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.