Siirry sisältöön

Jäikö kesätyöpaikka saamatta? Lue, mitä Kelan etuuksia opiskelija voi saada kesällä

Työ & Toimeentulo | 3.5.2023
Jos kesätyö jäi saamatta, voit opiskella kesällä ja hakea kesäksi opintotukea. Opintoraha, opintolaina ja yleinen asumistuki turvaavat opiskelijan toimeentulon kesällä.
Kuuntele artikkeli
""

Mitä tukia opiskelija voi saada kesällä?

  1. Voit saada kesäopintotukea, jos suoritat kesällä tutkintoosi kuuluvia opintoja. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Lue lisää kesäopintotuesta.
  2. Hae opintotukea kesäksi joko verkossa OmaKelassa tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15). Vain lukiolaiset tarvitsevat hakemuksensa liitteeksi oppilaitoksen todistuksen kesäopinnoista. Myös tarvittavat liitteet voi lähettää verkossa.
  3. Jos saat yleistä asumistukea, sen maksaminen voi jatkua riippumatta siitä, opiskeletko kesällä vai et. Joissain tilanteissa asumistuki pitää kuitenkin tarkistaa. Lue lisää asumistuen tarkistamisesta.
  4. Et voi saada työttömyysturvaa opintojen kesätauon ajalle, jos jatkat samoja opintoja syksyllä. Joissain tilanteissa sinulla saattaa olla oikeus toimeentulotukeen.

+ Jos olet vastavalmistunut eikä sinulla ole töitä, ilmoittaudu TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi ja hae työttömyysetuutta ja yleistä asumistukea.

Työttömyysetuutta voi saada heti ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien. Myös lukiosta valmistuvan pitää ilmoittautua TE-palveluihin, jotta hän pääsee työllistymistä edistävien palveluiden piirin ja 21 viikon odotusaika työttömyysturvassa alkaa kulua.

Tärppiä on päivitetty 27.4.2021

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.