Siirry sisältöön

Opiskelija, onko edessäsi muutto pois vanhempien luota?

Opiskelu | 13.9.2017
On aika tehdä muuttoilmoitus sekä pakata lakanat ja lautaset. Käytä hetki aikaa myös Kela-asioiden miettimiseen, jotta saat Kelan maksamat tuet tilillesi oikean suuruisena.
Kuuntele artikkeli
""

Lue nämä 4 tärkeää asiaa opinto- ja asumistuesta

  1. Voisiko sinulla olla oikeus opintotukeen? Jos et vielä saa opintotukea, kokeile laskurilla, voisitko sitä saada. Jos voisit, tee opintotukihakemus verkossa.
  2. Saat enemmän opintorahaa. Jos saat jo opintotukea, sinun on tehtävä opintotuen muutosilmoitus. Sen voit tehdä kätevästi Kelan asiointipalvelussa. Valitse siellä Opintotuen muutosilmoitus > Ilmoitan muusta muutoksesta tai haen lisätukea > Asumisen muutos. Muutosilmoitukseen ei tarvita liitteitä. Ilmoitus kannattaa tehdä muuttokuukauden loppuun mennessä.
  3. Muutto asuntolaan tai mummolaankin voi vaikuttaa opintotukeen. Opintotuen muutosilmoitus on tehtävä myös silloin, kun muutat oppilaitoksen asuntolaan tai vaikkapa isovanhemman luokse. Voit tällöinkin saada enemmän opintorahaa.
  4. Selvitä, oletko oikeutettu asumistukeen, ja hae sitä. Jos uusi asuntosi on vuokra-, asumisoikeus- tai omistusasunto, voit saada asumistukea. Lue lisää asumistuesta. Hae asumistukea Kelan asiointipalvelussa.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.