Siirry sisältöön

Haetko toimeentulo­tuelle jatkoa kuukausittain?

Työ & Toimeentulo | 3.3.2019
Jos tulosi ovat säännölliset eikä niihin ole luvassa muutoksia lähikuukausina, voit hakea toimeentulotukea kerralla useammalle kuukaudelle.
Kuuntele artikkeli
""

Tarvitsetko toimeentulotukea pidemmän aikaa? Toimi näin.

  1. Arvioi ensin laskurin avulla, onko sinulla oikeus toimeentulotukeen ja paljonko voit sitä saada.
  2. Voit hakea Kelasta toimeentulotukea pidemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi. Kun päätös tehdään kerralla useammalle kuukaudelle, tiedät tuen tulevat maksupäivät. Tämä voi auttaa tulevaisuuden suunnittelussa. Hae tuki ja toimita liitteet verkossa.
  3. Kela voi tehdä toimeentulotukipäätöksen pidemmälle ajalle, jos tulosi ovat säännölliset. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi:
    • Olet työttömänä.
    • Olet eläkeläinen.
    • Saat kuntoutusrahaa, kotihoidon tukea, vanhempainpäivärahaa tai sairauspäivärahaa. Voit hakea toimeentulotukea ajalle, jolle tuki on myönnetty.
    • Olet kuntouttavassa työtoiminnassa tai muussa työvoimapoliittisessa toimenpiteessä, kuten työkokeilussa. Voit hakea toimeentulotukea koko toimenpiteen ajalle.
    • Olet omaishoitaja kiinteällä kuukausipalkalla.
  1. Oletko ehtinyt jo hakea toimeentulotukea 1–2 kuukaudelle, mutta hakemustasi ei ole vielä käsitelty? Jos haluaisitkin päätöksen nyt pidemmälle ajalle, voit olla yhteydessä Kelaan ja pyytää muutosta hakemukseen.  Kelasta voidaan myös soittaa sinulle, jos Kela arvioi, että tuki voidaan myöntää pidemmälle ajalle. Puhelu Kelasta tulee yleensä joko numerosta 020 692 219 tai 020 634 1611.
  2. Kun olet saanut päätöksen toimeentulotuesta, voit toimittaa toimeentulotuessa huomioitavat, päätöksesi voimassaolon aikana erääntyvät laskut jälkikäteen Kelaan. Lue ohjeet laskujen toimittamisesta.
  3. Jos tulosi tai elämäntilanteesi muuttuvat, ilmoita siitä Kelaan.

Lue myös: Toimeentulotuen hakija – näin toimitat laskut Kelaan

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.