Tärpit 1 min

Toimeentulotuen hakija – näin toimitat laskut Kelaan

Aiotko toimittaa laskuja perustoimeentulotuen hakemuksesi yhteydessä? Näillä vinkeillä varmistat, että laskut käsitellään Kelassa toiveesi mukaisesti.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 5.8.2018

5 vinkkiä perustoimeentulotuen laskuista

  1. Helpointa laskujen toimittaminen on verkossa. Kuvaa tai skannaa laskut. Muista kuvata kaikki sivut laskusta! Lisää kuvat hakemukseesi. Sähköiset liitteet ovat heti perillä.
  2. Ole ajoissa! Jos laskut ovat jo ehtineet erääntyä, hoidat asiaa myöhässä. Laskut huomioidaan aina sen kuukauden toimeentulotuessa, johon laskun alkuperäinen eräpäivä ajoittuu. Perustoimeentulotukea ei voida myöntää perintäkuluihin eikä myöhästymismaksuihin.
  3. Kela maksaa laskujen summan yleensä sinulle itsellesi, jolloin huolehdit itse laskujen maksamisesta.
    • Jos haluat, että Kela maksaa laskun suoraan laskuttajalle, kuten vuokranantajalle tai sähköyhtiölle, kirjoita jokaiseen laskuun erikseen maksetaan laskuttajalle.
    • Ihmettelitkö tilillesi maksettavan perustoimeentulotuen summaa? Jos Kela maksaa laskun puolestasi, se pienentää tilillesi maksettavan tuen määrää.
  4. Jos et ole vielä saanut laskua, voit toimittaa sen myös jälkikäteen. Jos et asioi verkossa, voit toimittaa laskut postitse tai tuoda ne Kelan palvelupisteen postilaatikkoon. Liitä tällöin mukaan Kelan lomake Kustannusten saate (TO3) tai merkitse jokaiseen laskuun henkilötunnuksesi. Säilytä alkuperäiset laskut itselläsi, sillä Kela ei palauta niitä sinulle.
  5. Hakemuksen yhteydessä toimittamasi laskut näkyvät päätöksessä. Jos jälkikäteen toimitetut laskut hyväksytään, saat Kelalta niistä maksuilmoituksen.

Lue lisää Kelan sivuilta

Laskut toimeentulotuessa

Kysy Kelasta – asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Viimeisimmät tästä aiheesta

Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Re: Toimeentulotukihakemuksen käsittelyaika
Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Takuuvuokra ja työttömänä muuttaminen
Toimeentulotuen hakeminen • Re: Voiko opiskelija saada perustoimeentulotukea?*
Kysy Kelasta