Siirry sisältöön

Pelkäätkö, että asiasi menevät verkossa solmuun?

Terveys | 23.10.2021
Ei kannata, sillä verkossa asiointi on kätevä tapa hoitaa asioita omalta kotisohvalta. Lue vinkit ja tutustu Kelan asiointipalveluun eli OmaKelaan ohjeiden ja videoiden avulla.
Kuuntele artikkeli
""
Nyt voit tutustua OmaKelaan ohjeiden ja videoiden avulla.

6 vinkkiä verkossa asiointiin

  1. Kun olet kirjautunut OmaKelaan, löydät etusivulta kaikki omat ajankohtaiset asiasi. Sivulla on muistutus, jos sinun täytyy toimittaa hakemukseesi lisätietoja. Näet myös uusimmat päätökset. Aiemmat päätökset ovat sivulla Omat etuudet.
  2. Kohdasta Maksut näet, mitä tukia sinulle maksetaan ja miltä ajalta. Jos tarvitset tietoa aiemmista päätöksistä tai maksupäivistä, voit lukea ne sivulta Omat etuudet. Tiedot säilyvät tällä sivulla noin vuoden ajan.
  3. OmaKelassa voit hakea useimpia etuuksia, kuten asumistukea, työttömyyskorvausta, työkyvyttömyyseläkettä ja eläkkeensaajan asumistukea. Täytä hakemus niin hyvin kuin osaat ja hyödynnä lisätietokenttiä. Jos tallennat hakemuksen keskeneräisenä, se säilyy OmaKelassa 30 päivää.
  4. OmaKelan viestit ovat Asiakaspalvelu-kohdassa. Viestit ovat tietoturvallinen tapa ottaa yhteyttä ja esimerkiksi lähettää meille lisätietoja. Annathan meille luvan lähettää sinulle viestejä! Jos emme tavoita sinua puhelimitse, voimme pyytää lisätietoja viestillä. Anna lupa viestien lähettämiseen päivittämällä omia tietojasi.
  5. Muistathan, että sinulla on velvollisuus ilmoittaa Kelaan kaikista etuuksiisi vaikuttavista muutoksista, kuten tulojen, vuokran tai perhesuhteiden muutoksista. Voit ilmoittaa kaikista muutoksista OmaKelassa.
  6. Kokeile huoletta OmaKelan eri toimintoja ja asiointia verkossa. Asiasi eivät mene sen takia solmuun. Jos haluat, voit tutustua OmaKelaan rauhassa ohjeiden ja videoiden avulla.

+ Jos tarvitset apua hakemuksen tai muutosilmoituksen tekemiseen verkossa, soita meille! Voit myös varata puhelinajan.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.