Siirry sisältöön

Päivitä tietosi diabeteksesta

Terveys | 8.10.2021
Tarvitsetko neuvoja diabeteksen omahoitoon tai haluatko jakaa kokemuksia sairaudesta muiden kanssa? Sopeutumisvalmennuskursseilla saat uutta tietoa sairaudestasi, apua sen aiheuttamiin arkipäivän haasteisiin sekä arvokasta vertaistukea.
Kuuntele artikkeli
""


3 syytä osallistua diabeteskursseille

  1. Kursseja järjestetään eri kohderyhmille. Tyypin 1 diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskursseja järjestetään erikseen aikuisille, nuorille ja lapsille. Metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta sairastavien kurssit on suunnattu aikuisille.
  1. Elintapojen muuttaminen onnistuu parhaiten yhdessä. Varsinkin metabolisen oireyhtymän ja tyypin 2 diabeteksen hoidossa elintapojen muuttaminen on tärkeää. Vertaistuesta voi olla apua elintapamuutoksen tekemisessä. Kun muilla on samansuuntaisia tavoitteita kuin itsellä, muutoksen tekeminen on yleensä helpompaa ja yhteiset onnistumiset kannustavat jatkamaan.
  2. Etäkuntoutus toimii kuntoutumisen tukena. Kurssit järjestetään osin kuntoutuslaitoksissa ja osin etänä. Poikkeuksena on lasten perhekurssit, jotka järjestetään kokonaan kuntoutuslaitoksissa. Kun kuntoutukseen voi osallistua osittain kotona, se on mahdollista yhdistää paremmin osaksi omaa arkea. Tällöin myös terveyttä edistäviin muutoksiin on helpompi sitoutua.

Katso video etäkuntoutuksesta (1,5 min)

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.