Siirry sisältöön

Mieltä voi hoitaa ja kuntouttaa kursseilla

Terveys | 16.11.2018
Kun ahdistus tai masennus vaikuttaa jokapäiväiseen elämään tai pidempiaikainen mielenterveyden häiriö tekee arjesta vaikeaa, apu voi löytyä kuntoutuskurssilta.
Kuuntele artikkeli
""

6 kurssia mielenterveyteen

  1. Etsitkö itseäsi, kaipaatko vahvistusta itsetunnollesi? 16–28-vuotiaille nuorille suunnatuilta kursseilta saat tukea elämänhallintaan, opiskeluun ja työhön sekä omien vahvuuksien ja voimavarojen tunnistamiseen. Nuppu-kursseilla voit käydä kotoa käsin. Itu-kursseilla yövyt kuntoutuspaikassa.
  2. Tähtäimessä opinnoissa eteneminen? OPI-kurssit toteutetaan yhdessä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Näin varmistetaan, että etenet opinnoissasi ja pääset kohti tavoitteitasi.
  3. Uhkaako uupumus – tarvitsetko tukea työssä tai opiskelussa jaksamiseen? Osallistu avomuotoiselle Oras-kurssille tai kuntoutuslaitoksessa toteutettavalle Silmu-kurssille. Kurssit vahvistavat henkisiä voimavarojasi, ja opit hyödyntämään niitä työssä tai opiskelussa.
  4. Oletko sairastanut mielenterveyden häiriötä pitkään? Täsmennä oman elämäsi suuntaa ja tavoitteita, etsi kuntoutumista edistäviä keinoja sekä vahvista tukiverkostojasi Verso-kursseilla. 
  5. Lisätietoja kursseista löydät Kelan verkkosivuilta.
  6. Vaikka kuntoutuskurssi ei juuri nyt tuntusi sopivan suunnitelmiisi, sinun kannattaa tarkistaa, voisitko saada Kelasta vammaistukea. Se on tarkoitettu tilanteisiin, joissa pitkittynyt sairaus haittaa tavallista elämää.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.