Tärpit 1 min

Viisi vinkkiä toimeentulotuen hakemiseen

Näillä vinkeillä voit varmistaa, että hakemuksesi etenee sujuvasti ja tuki on tilillä ajoissa.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 20.3.2018

Näin voit varmistaa, että hakemuksesi käsitellään mahdollisimman nopeasti

  1. Ennakoi. Voit hakea seuraavan kuukauden tukea jo kuluvan kuukauden alkupuolella, jos elämäntilanteeseesi ja tuloihisi ei ole luvassa muutoksia. Toukokuun tuen voit siis hakea jo heti huhtikuussa.
  2. Hae tuki verkossa. Asiointipalvelu opastaa ja auttaa sinua eteenpäin. Verkossa tehty hakemus on saman tien perillä Kelassa, eikä aikaa kulu postin kulkuun.
  3. Täytä hakemus huolellisesti ja muista tarvittavat liitteet. Saat niistä listan verkkohakemuksen lopussa. Jos toimitat liitteet jälkikäteen, tulosta sivu muistilapuksi tai ota ruudusta kuva kännykällä. Tarkista jatkohakemusta tehdessäsi, onko edellisessä päätöksessä pyydetty liitteitä.
  4. Toimita liitteet verkossa. Voit lähettää kaikki liitteet helposti asiointipalvelussa. Selkeä puhelimella otettu kuva käy liitteeksi.
  5. Kelasta otetaan yhteyttä, jos hakemuksesta puuttuu jotain. Näet verkon asiointipalvelussa, kun hakemuksesi on ratkaistu. Muista myös Kysy Kelasta -palsta, jos puhelinpalvelussa tai toimistossa on ruuhkaa. Tavallisen hakemuksen käsittelyä ei voi nopeuttaa soitolla tai käynnillä Kelaan.

Kysy Kelasta – asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Viimeisimmät tästä aiheesta

Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Palkka - ulosotto + toimeentulotuki
Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Re: Liikennevakuutus
Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Re: Toimeentulotukea psykoterapian takia
Kysy Kelasta