Gå till innehåll

Fem tips om att söka utkomststöd

ARBETE & FÖRSÖRJNING | 15.3.2018
Med dessa tips kan du vara säker på, att handläggningen av din ansökan går smidigt och du får stödet i tid.
Lyssna på artikeln
Nainen ottaa kuvaa liitteestä kännykällä.

Så här kan du försäkra dig om att din ansökan handläggs så snabbt som möjligt.

  1. Var förutseende. Du kan ansöka om stöd för nästa månad redan i början av den pågående månaden om du vet att din livssituation eller dina inkomster inte kommer att ändra. Du kan alltså ansöka om stöd för maj redan i april.
  2. Sök stödet på nätet. E-tjänsten handleder dig och hjälper dig vidare i ansökan. FPA får genast tillgång till ansökningar som skickas in via e-tjänsten och man slipper vänta på postgången. Så här enkelt är det!
  3. Fyll i ansökan noggrant och kom ihåg bilagorna. Du får en förteckning över bilagorna i slutet av ansökan. Om du lämnar in bilagorna senare kan du skriva ut förteckningen som minneslapp eller ta en bild av skärmen med telefonen. När du fyller i ansökan om fortsatt utbetalning ber vi dig kontrollera om vi har begärt någon bilaga i det förra beslutet.
  4. Lämna in också bilagorna via e-tjänsten. Du kan enkelt skicka in alla bilagor via e-tjänsten. En tydlig bild som du har tagit med telefonen duger som bilaga.
  5. Vi tar kontakt om något saknas i din ansökan. I e-tjänsten ser du när din ansökan har avgjorts. Det går inte att skynda på handläggningen av en vanlig ansökan genom att ringa eller besöka FPA.
  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.