Koti & Perhe 1 min

Pariterapia pelasti Emilian ja Topiaksen suhteen – ”Tuntuu hullulta, että mietimme joskus eroa”

Emilia Huttunen ja Topias-puoliso hakeutuivat pariterapiaan, koska nuoren yksilapsisen perheen arjesta oli tullut riitaisaa. Pariterapia ja halu pysyä yhdessä muuttivat suhteen. Nyt pari on naimisissa, lapsia on kaksi lisää ja neljäs on tulossa.

Kuuntele artikkeli
Teksti Anna Kauhala Kuvat Vesa Tyni 16.3.2021
Emilia Huttunen leikkii tyttärensä kanssa.

Emilia Huttunen hakeutui puolisonsa kanssa pariterapiaan ensimmäisen lapsen synnyttyä. Nyt esikoisella on jo kaksi sisarusta ja kolmas tulossa. Kuvassa kuopus.

Emilia Huttunen oli vasta 18-vuotias, kun hän huomasi olevansa raskaana muutaman vuoden vanhemmalle poikaystävälleen Topiakselle. Vauva muutti nuorenparin suhteen.

”Olimme niin nuoria, kun aloimme seurustella, että elämä oli bileissä juoksemista ja baariviikonloppuja. Sitten yhtäkkiä meille tuli vauva ja siirryimme alun jännityksestä suoraan tasaiseen perhearkeen”, Emilia sanoo.

Ensimmäiset vuodet perheenä olivatkin rankkoja. Vauva-arki väsytti, ja väsyneenä pinna oli kireällä. Emilia ja Topias riitelivät jatkuvasti pienistä asioista.

Arki ei ollut enää mukavaa, mutta ero ei tuntunut hyvältä ratkaisulta. Niinpä Emilia alkoi etsiä ratkaisua netistä ja keksi, että parisuhdeterapia voisi auttaa.

Lue erikoisartikkelistamme, miten parisuhdeterapia hitsasi Emilian ja Topiaksen yhteen ja milloin Kelasta voi saada korvausta pariterapiasta. Pääset lukemaan jutun tästä.

Siirry erikoisartikkeliin

Uusi alku pariterapiasta