Siirry sisältöön

Asumistuen hakija, nämä liitteet hakemukseen tarvitaan

Koti & Perhe | 1.3.2020
Oletko hakemassa yleistä asumistukea? Hyviä uutisia: asumistuen hakeminen on yllättävän helppoa. Yleensä hakemuksen liitteeksi riittää kopio vuokrasopimuksesta. Sinun ei tarvitse lähettää tietoja palkkatuloistasi, sillä Kela saa tiedot tulorekisteristä.
Kuuntele artikkeli
""

4 vinkkiä asumistuen hakemuksen liitteistä

  1. Asumistuen hakemuksen ja siihen tarvittavat liitteet voi lähettää verkossa. Liitteeksi käy selkeä puhelimella otettu kuva. Jos lähetät hakemuksen ja liitteet verkossa, ne ovat perillä heti!
  2. Asumistukihakemuksen käsittelemiseksi tarvitaan tarkat tiedot ruokakuntasi tuloista. Sinun ei kuitenkaan yleensä tarvitse lähettää todistuksia palkkatuloista, koska Kela saa tulorekisteristä tiedot työsuhteen kestosta ja maksetuista palkoista. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja. Huomaa, että sinun pitää kuitenkin ilmoittaa Kelaan, jos tulosi muuttuvat.
  3. Jos asut vuokralla, liitä hakemukseen kopio vuokrasopimuksestasi. Vuokrasopimuksen pitää olla allekirjoitettu, ja siinä pitää näkyä vuokralaisen ja vuokranantajan henkilötiedot, vuokratun asunnon osoite, vuokran määrä sekä se, mille ajalle asunto vuokrataan. Jos sopimuksesta ei selviä nykyinen vuokran määrä, liitä mukaan todistus vuokran määrästä. Huomaathan, että vuokrasopimusta tai todistusta vuokran määrästä ei tarvitse toimittaa, jos Kela saa vuokrasopimustiedot suoraan vuokranantajaltasi. Yhä useampi vuokranantaja toimittaa tiedot verkossa. Katso, löytyykö oma vuokranantajasi listalta!
  4. Oletko aloittanut uudessa työpaikassa, aloittanut yritystoimintaa tai haetko asumistukea ensimmäistä kertaa Suomeen muuton jälkeen? Esimerkiksi näissä tilanteissa hakemukseen saatetaan tarvita lisäksi muita liitteitä. Tarkista tarvittavat liitteet Kelan verkkosivuilta.

Lue lisää Kela.fistä

Näin haet yleistä asumistukea

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.