Siirry sisältöön

Voinko saada toimeentulotukea sähkölaskun maksamiseen tai maksusitoumuksen lääkkeisiin?

Kela palvelee | 26.10.2021
Kysy Kela-Kelpolta! Kela-Kelpo on meidän chattirobottimme, joka tietää melkein kaiken toimeentulotuesta. Se auttaa sinua vuorokauden ympäri, seitsemän päivää viikossa, 365 päivää vuodessa.
Kuuntele artikkeli
""


Kysy Kela-Kelpolta toimeentulotuesta

  1. Kela-Kelpo oppii yhden etuuden kerralla, eli se ei vielä tiedä kaikkea kaikista etuuksista tai elämäntilanteista. Ensin se opetteli kaiken opintoetuuksista, sitten perhe-etuuksista ja viimeisimpänä toimeentulotuesta.
  2. Kela-Kelpo osaa esimerkiksi vastata kysymyksiin, kuka voi saada toimeentulotukea ja mihin sitä voi saada. Moni pohtii, voiko tukea saada esimerkiksi sähkö- tai vesilaskun maksamiseen.
  3. Löydät Kela-Kelpon toimeentulotuen kela.fi-sivuilta ja kun kirjaudut OmaKelaan. OmaKelassa se auttaa sinua hakemuksen tekemisessä, selittää vaikeat termit ja kertoo, mitä tietoja hakemukseen pitää täyttää.
  4. Kela-Kelpo osaa suomea ja ruotsia. Selkeän ja ymmärrettävän kielen takaa se, että Kela-Kelpoa opettavat meidän palveluasiantuntijamme.
  5. Joskus Kela-Kelpolle tulee kysymys, johon se ei osaa vastata. Kysymykset tallentuvat, ne käydään meillä säännöllisesti läpi ja Kela-Kelpolle kerrotaan, miten se voi vastata seuraavalla kerralla. Se oppii siis koko ajan lisää!

+ Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa, voit soittaa meidän puhelinpalveluumme tai varata puhelinajan verkossa.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.