Siirry sisältöön

Haluatko nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä? Toimi näin!

Kela palvelee | 3.3.2019
Jos haluat, että hakemuksesi käsitellään mahdollisimman nopeasti, hakemus kannattaa tehdä verkossa. Se onnistuu, vaikkei sinulla ole omaa tietokonetta tai kokemusta verkkopalveluiden käytöstä.
Kuuntele artikkeli
""

Verkossa hakemuksesi käsittely nopeutuu

  1. Jos sinulla ei ole omaa konetta, voit hoitaa asioita Kelan palvelupisteen tietokoneella. Itsepalvelupäätteitä löytyy lähes kaikista palvelupisteistä. Voit hoitaa asioitasi myös kuntien asiointipisteissä ja etäpalvelupisteissä.
  2. Skannaa liitteet palvelupisteen koneella tai lähetä ne kuvina puhelimestasi. Näin kaikki asiakirjat ovat heti perillä Kelassa ja asiasi käsittely voi alkaa. Muistathan täyttää hakemuksen huolellisesti!
  3. Pyydä rohkeasti apua. Kelan palveluasiantuntija auttaa alkuun, jos sinulla ei ole kokemusta verkkopalveluiden käytöstä.
  4. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta toimittaa hakemusta verkossa, hakemus kannattaa lähettää Kelaan postitse. Jos tuot hakemuksen ja liitteet palvelupisteeseen, ne toimitetaan yleensä vasta seuraavana päivänä postitse eteenpäin. Vasta kun hakemus on skannattu ja viety Kelan tietojärjestelmiin, sen käsittely voi alkaa.

Hakemuksen käsittelyä ei voi nopeuttaa soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai lähettämällä kyselyjä verkkopalvelun kautta.

Lue lisää Kelan sivuilta

Verkossa palvelu ei ole paikasta kiinni

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.