Gå till innehåll

Parterapin räddade Emilias och Topias förhållande – ”Det känns galet att vi en gång funderade på att separera”

HEM & FAMILJ | 19.3.2021
Emilia Huttunen och hennes sambo Topias sökte sig till parterapi eftersom den unga barnfamiljens vardag var fylld av bråk. Parterapin och önskan att fortsätta tillsammans förändrade deras förhållande. Nu är paret gift, de har fått två barn till och det fjärde är på kommande.
Lyssna på artikeln
Emilia Huttunen lapsensa kanssa.
Emilia Huttunen och hennes sambo sökte sig till parterapi efter första barnets födelse. Nu har det första barnet redan två syskon och ett tredje är på kommande. På bilden syns minstingen.

Emilia Huttunen var bara 18 är när hon upptäckte att hon väntade barn tillsammans med sin några år äldre pojkvän Topias. Babyn ändrade det unga parets förhållande.

”Vi var så unga när vi började sällskapa att livet handlade om att gå på fest och tillbringa veckosluten på barer. Plötsligt fick vi en baby och efter den första nervositeten hamnade vi direkt in i en jämntjock familjevardag”, säger Emilia.

De första åren som familj var tuffa. Babyvardagen var utmattande och tröttheten gjorde dem båda irriterade. Emilia och Topias bråkade ständigt om småsaker.

Vardagen var inte längre trevlig, men en separation kändes inte som en bra lösning. Därför började Emilia söka efter lösningar på nätet och kom på att parförhållandeterapi skulle kunna hjälpa.

Läs vår specialartikel om hur parterapin svetsade samman Emilia och Topias och när FPA kan ersätta parterapi.  Gå till artikeln här.

 

Gå till specialartikeln

En ny start genom parterapi

  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.