Siirry sisältöön

Työnantaja, mietittekö työntekijän kanssa työkokeilua kuntoutusrahalla?

Yrittäjä & Työnantaja | 21.3.2023
Työkokeilu tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että työntekijä kokeilee uusia työtehtäviä. Hän voi myös tehdä vanhaa työtään, jos sitä muutetaan terveydentilaan sopivaksi.
Kuuntele artikkeli
""

Muista nämä työkokeilusta kuntoutusrahalla

1. Työterveyslääkärin täytyy olla ensin arvioinut, että työntekijä tarvitsee työkykyongelmiinsa varhaista tukea. Työterveyslääkärin täytyy olla myös arvioinut, että työtehtävien muuttaminen tukee työntekijän työssä jaksamista. Työkokeilu on työterveyshuoltolain mukaista varhaisen vaiheen ammatillista kuntoutusta.

2. Työterveyshuolto järjestää työkokeilun yhdessä työnantajan kanssa. Työnantajana osallistut kuntoutuksen kustannuksiin, kun maksat työntekijälle työkokeilun ajalta palkkaa.

3. Kun olet sopinut työkokeilusta työntekijän ja työterveyshuollon kanssa, työterveyshuolto täyttää KU114-lomakkeen ja antaa sen työntekijälle.

4. Työntekijä hakee kuntoutusrahaa OmaKelassa ja toimittaa samalla KU114-lomakkeen Kelaan.

5. Kela selvittää, täyttyvätkö kuntoutusrahan edellytykset, ja lähettää kuntoutusrahapäätöksen työntekijälle. Päätös lähetetään myös työnantajalle, kun olet ilmoittanut Kelaan, että maksat palkkaa työkokeilun ajalta.

6. Kela maksaa kuntoutusrahan työnantajalle. Jos kuntoutusraha on päivää kohden suurempi kuin palkka, Kela maksaa erotuksen työntekijälle.

7. Kuntoutusrahaa maksetaan enintään 45 arkipäivältä. Kela maksaa sitä niiltä päiviltä, jolloin työntekijä osallistuu työkokeiluun. Työkokeilupäivän täytyy kestää matkoineen vähintään 4 tuntia.

8. Kela maksaa kuntoutusrahaa omavastuuajan jälkeen. Työkokeilussa omavastuuaika on ensimmäinen kuntoutuspäivä.

Ota avuksesi myös työnantajien opas kuntoutusrahan hakemiseen. Se neuvoo, miten haet kuntoutusrahaa työkokeilun ajalta. Voit arvioida kuntoutusrahan määrän laskurilla.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.