Siirry sisältöön

Saitko perustuloa? Toimi näin, kun perustulo­kokeilu päättyy

Työ & Toimeentulo | 8.11.2018
Kaksivuotinen perustulokokeilu päättyi vuoden 2018 lopussa. Jos olet saanut perustuloa etkä ole hakenut sinulle kuuluvia muita etuuksia kokeilun aikana, sinun pitää hakea niitä erikseen.
Kuuntele artikkeli
""

Mitä pitää tehdä, kun perustulokokeilu päättyy?

  1. Jos olet kokonaan tai osittain työtön, varmista, että olet ilmoittautunut TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Jos työnhakusi ei ole voimassa, ilmoittaudu heti työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluiden ohjeiden mukaan.
  2. Hae työttömyysetuutta Kelasta. Hakemus ja liitteet on kätevintä lähettää verkossa.
  3. Jos työnhakusi on voimassa ja olet hakenut työttömyysturvaa Kelasta kokeilun aikana, täytä työttömyysajan ilmoitus 4 viikon välein.
  4. Muistathan, että jos TE-palvelut on asettanut sinulle karenssin loppuvuonna 2018, se saattaa estää työttömyysetuuden maksun vielä perustulokokeilun päättymisen jälkeen. Myös esimerkiksi työskentely, yrittäjyys tai opiskelu saattaa vaikuttaa työttömyysetuuden saamiseen. Lisäksi työmarkkinatuen odotusaika voi vaikuttaa oikeuteesi saada työttömyysetuutta. Ota yhteyttä Kelaan tai TE-palveluihin, jotta tilanteesi voidaan selvittää.
  5. Tarvitsetko neuvoja työttömyysetuuden tai muiden etuuksien hakemiseen? Ota yhteyttä Kelaan. Voit myös varata ajan puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen.

Lue myös: Oletko työtön ja haluaisit opiskella?

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.