Siirry sisältöön

Kolme syytä tehdä työttömyysajan ilmoitus verkossa

Työ & Toimeentulo | 16.8.2017
Jos työttömyys jatkuu, ilmoitat Kelalle säännöllisesti työttömyysajastasi. Jätä työttömyysajan ilmoituksesi verkossa!
Kuuntele artikkeli
Mies tietokoneella.

3 syytä tehdä työttömyysajan ilmoitus verkossa

  1. Se on helppoa. Asiointipalvelu opastaa ja auttaa sinua eteenpäin. Palvelu näyttää päivät, joilta ilmoitus täytetään ja antaa jokaiselle päivälle vaihtoehdot. Se kertoo myös poikkeuksellisista ilmoituksen jättöpäivistä ja etuuden maksupäivistä esimerkiksi arkipyhien aikoina. Tee ilmoitus verkossa.
  2. Se on nopeaa ja säästää paperia. Voit kirjautua asiointipalveluun kotikoneeltasi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Et tarvitse lomakkeita, kirjekuoria, postimerkkiä etkä reissua postilaatikolle.
  3. Saat hoidettua asiat kerralla. Asiointipalvelussa myös työtulojen ja työttömyysetuuden yhteensovittaminen on helppoa. Jos sinulla on työttömyyden aikana työkeikkoja, ilmoita työpäivät työttömyysajan ilmoituksessa. Tuloilla on 300 euron suojaosa, joten sen verran voit tienata ilman, että tulot pienentävät etuuden summaa. Myös sivutoimisen yritystoiminnan tulot ja työttömyysetuus voidaan sovitella yhteen.

PS. Ylimääräistä postia voi välttää niin, että valitset käyttäväsi työttömyysajan ilmoittamiseen vain asiointipalvelua. Kaikki Kelan työttömyysturva-asiointisi näkyvät asiointipalvelussa.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.