Siirry sisältöön

Ansiopäivärahan maksaminen päättyy, mitä tukea sen jälkeen voi saada?

Työ & Toimeentulo | 1.2.2023
Työttömyyskassa maksaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa 300–500 päivää. Päivien määrä riippuu siitä, kuinka pitkään olet ollut työelämässä. Jos päivien määrä tulee täyteen ja työttömyys jatkuu, hae Kelasta työmarkkinatukea.
Kuuntele artikkeli
""

Hyvä tietää, kun siirryt työmarkkinatuelle

  1. Työttömyyskassa (tyj.fi) ilmoittaa sinulle, kun ansiosidonnaisten päivien määrä on täynnä. Yleensä voit nähdä päätöksen myös työttömyyskassan verkkopalvelussa.
  2. Pidä työnhaku edelleen voimassa TE-toimistossa ja ilmoita TE-toimistoon, että etuuden maksaja vaihtuu.
  3. Hae työmarkkinatukea OmaKelassa. Kela saa suoraan TE-toimistosta lausunnon siitä, onko sinulla oikeus työmarkkinatukeen. Jos on, Kela alkaa maksaa työmarkkinatukea.
  4. Kun siirryt ansiopäivärahalta Kelan maksamalle työmarkkinatuelle, voit saada tukea heti ansiosidonnaisen perään. Omavastuupäiviä ei siis ole. Näet kela.fistä, kuinka kauan uuden työttömyysturvahakemuksen käsittely yleensä kestää.
  5. Työmarkkinatuen määrää voivat pienentää omat palkkatulot tai pääomatulot ja jotkut Kelan maksamat etuudet.
  6. Sinulle voi syntyä uudelleen oikeus ansiopäivärahaan, kun olet työskennellyt noin 6 kuukautta ja ollut samalla työttömyyskassan jäsen (tyj.fi).

+ Jos tulosi pienentyvät merkittävästi, kun alat saada työmarkkinatukea, sinulla voi olla oikeus yleiseen asumistukeen. Arvioi laskurilla, voitko saada myös asumistukea.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.