Tips 2 min

Ansöker du om utkomststöd? Skicka räkningar så här

Ska du skicka in räkningar tillsammans med din ansökan om grundläggande utkomststöd? Här är några tips för att försäkra dig om att räkningarna behandlas av FPA enligt dina önskemål.

Lyssna på artikeln
text och bild FPA 5.8.2018

5 tips om räkningar som täcks med grundläggande utkomststöd

  1. Enklast är det att skicka räkningar via webben. Fotografera eller skanna räkningen och lägg till den till din ansökan. Kom ihåg att ta en bild av och lämna in alla sidor av räkningen! Elektroniska bilagor är genast framme.
  2. Gör det i god tid! Om dina räkningar redan har förfallit, är du sent ute. Räkningar beaktas alltid i utkomststödet för den månad då räkningen förfallit första gången. Grundläggande utkomststöd kan inte beviljas för indrivnings- eller förseningsavgifter.
  3. FPA betalar summan för räkningen i allmänhet till dig, och du sköter själv betalningen.
    • Om du vill att FPA betalar räkningen direkt till faktureraren, till exempel hyresvärden eller elbolaget, skriv på varje räkning betalas till faktureraren.
    • Undrar du varför beloppet som betalats till ditt konto är mindre? När FPA sköter betalningen direkt till faktureraren, är utkomststödet som betalas till ditt konto därför mindre.
  1. Om du inte ännu har fått en räkning kan du skicka in den i efterhand. Om du inte sköter dina ärenden via webben kan du skicka räkningarna per post eller lägga dem i en postlåda vid FPA:s serviceställe nära dig. Skicka med FPA-blanketten Följebrevet för utgifter (TO3 r) eller skriv din personbeteckning på alla fakturor. Behåll originalet, eftersom FPA inte skickar räkningar tillbaka till dig.
  2. Räkningarna som du skickar med ansökan syns i beslutet som du får. Om räkningarna som du skickar in i efterhand godkänns får du en betalningsnotifikation.

Fråga FPA – experter svara på dina frågor

Senaste diskussioner

Ansökan om utkomststöd • Re: Arbetslös?
Ansökan om utkomststöd • Re: Arbetslös?
Ansökan om utkomststöd • Re: Arbetslös?
Fråga på FPA