Gå till innehåll

Vill du lära dig sköta ärenden via e-tjänsten? Be om hjälp av kundservicen!

FPA betjänar | 8.4.2019
Allt fler väljer att sköta FPA-ärenden via webben för att det är behändigt. Om du är intresserad av att lära dig sköta ärenden via webben, men det känns krångligt på egen hand, kan du få stöd av FPA.
Lyssna på artikeln
""

5 tips om att lära sig e-tjänsten

  1. Du behöver ingen egen apparat. Det finns kunddatorer på de flesta av FPA:s serviceställen. Kom ihåg att ta med dina nätbankskoder eller mobil-ID!
  2. Kunddatorerna är avsedda för alla som vill sköta FPA-ärenden självständigt, och det är gratis att använda dem.
  3. FPA:s kundservice hjälper dig om du är ovan och det känns krångligt att använda kunddatorn. Du får hjälp med att logga in i FPA:s e-tjänst och i att skanna bilagor till din ansökan. Kundservicen hjälper också andra, så bli inte orolig om du fastnar. Ta det lugnt och vänta en stund.
  4. När du har tagit hand om alla dina ärenden, kom ihåg att logga ut från e-tjänsten. Lämna inte heller dina papper liggande i skannern eller skrivaren, så att de inte hamnar i fel händer.
  5. Du kan när som helst återvänta till servicestället på nytt för att sköta FPA-ärenden självständigt på kunddatorn. Tveka inte att be om hjälp på nytt!

+ Om du inte har möjlighet att ta dig till ett serviceställe, kan du få hjälp i att sköta dina ärenden via telefontjänsten. Du kan även boka tid till telefontjänsten!

  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.