Siirry sisältöön

Yrittäjä Merja Mähkä: ”Osittainen vanhempainvapaa on elämänlaadun kannalta uskomattoman hyvä systeemi”

Koti & Perhe | 1.6.2021
Tänään vauvan kanssa, huomenna töissä – Merja Mähkä nauttii arjestaan osittaisella vanhempainvapaalla. Viestintäyrittäjälle vanhempainvapaan jakaminen antaa mahdollisuuden pitää kiinni ammattitaidosta ja asiakassuhteista mutta myös nauttia ajasta vauvan kanssa.
Kuuntele artikkeli
Merja Mähkö istuu nojatuolissa vauva sylissään.
Merja Mähkä on osittaisella vanhempainvapaalla. Vanhemmat vuorottelevat vauvan hoidon kanssa siten, että kumpikin on osan viikosta töissä ja osan vanhempainvapaalla.

Kun yrittäjä Merja Mähkä ja puolisonsa Kalle löysivät tiedon osittaisesta vanhempainvapaasta, se kuulosti täydelliseltä ratkaisulta heidän perheensä tarpeisiin: kumpikin vanhemmista saisi viettää aikaa vauvan kanssa ja jatkaa samalla töitään.

Taloudellisestikin ratkaisu vaikutti kannattavalta, kun molemmat vanhemmat saavat palkkansa lisäksi ansiosidonnaista osittaista vanhempainrahaa Kelasta.

Työaika päätettiin jakaa joka viikko samalla tavalla: Kalle työskentelisi maanantaista keskiviikkoon, Merja torstait ja perjantait.

”Elämänlaadun kannalta tämä on uskomattoman hyvä systeemi. Mieleni pysyy virkeänä, kun saan tehdä töitä, ja koen itseni tarpeelliseksi yhteiskunnan jäseneksi ja veronmaksajaksi. Pystyn pitämään kiinni asiakkaistani, eikä ammattitaidon katoamisesta tarvitse murehtia”, Merja toteaa.

Lue Merjan koko tarina ja tutustu osittaiseen vanhempainvapaaseen erikoisartikkelissamme. Pääset lukemaan jutun tästä.

Siirry erikoisartikkeliin

Vuoroin vauvan kanssa

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.