Siirry sisältöön

Sotilasavustus korvaa armeija- ja siviilipalvelusajan kuluja

Koti & Perhe | 2.7.2018
Onko palvelukseen lähtö edessä? Koti-ikävää Kela ei voi lievittää, mutta sotilasavustusta se voi maksaa.
Kuuntele artikkeli
""

6 Kela-vinkkiä, kun intti tai sivari kutsuu

  1. Sotilasavustusta voi hakea kätevästi OmaKelassa. Kelan maksama avustus voi olla tärkeä rahallinen apu armeijan ajan. Hakemuksen voi jättää noin kuukautta ennen palveluksen alkamista. Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa. Kela myöntää sen aikaisintaan hakemuskuukauden alusta.
  2. Avustusta palvelukseen astuvalle. Voit saada asumisavustusta oman vakinaisen asuntosi asumiskuluihin. Jos sinulla on avopuoliso, voit saada asumisavustusta omaan osuuteesi asumismenoista.
  3. Perheelle tukea. Jos olet naimisissa tai teillä on yhteinen lapsi, Kela voi maksaa puolisollesi asumisavustusta ja perusavustusta sekä erityisavustusta.
  4. Jos saat Kelasta yleistä asumistukea jo ennen palvelukseen astumista, asumistuki jatkuu palveluksen ajan ja sitä voidaan täydentää sotilasavustuksella. Tarvittaessa asumistukesi määrä tarkistetaan.
  5. Lisäksi Kela voi maksaa opintolainan korot palveluksen ajalta.
  6. Sotilasavustuksessa on 300 euron suojaosa. Tämä tarkoittaa, että asevelvollinen voi ansaita palkka- tai yrittäjätuloja nettona 300 euroa kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa sotilasavustuksen määrään. Suojaosa ei koske asevelvollisen omaisen tuloja.

Mutta entä minun tilanteessani? Ei hätää, jos asia tuntuu mutkikkaalta, voit kysyä neuvoa puhelinpalvelustamme numerosta 020 692 209.

Lue lisää Kelan sivuilta

Asevelvolliset

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.