Siirry sisältöön

Tunnetko työttömyys­etuuden korotusosan?

Työ & Toimeentulo | 7.9.2019
Jos saat Kelasta työttömyystukea ja osallistut työllistymistä edistäviin palveluihin, voit saada työttömyysetuuteen korotuksen. Korotusosa on 4,79 euroa päivässä vuonna 2020.
Kuuntele artikkeli
""

Näin voit saada korotuksen

  1. Sovi TE-palveluiden kanssa osallistumisesta työllistämistä edistäviin palveluihin. Voit esimerkiksi opiskella, osallistua työnhakuvalmennukseen tai työkokeiluun. Tarkempia tietoja sinulle sopivista vaihtoehdoista saat TE-palveluista.
  2. Kela maksaa sinulle työllistymistä edistävän palvelun ajalta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa.
  3. Täytä säännöllisesti työttömyysajan ilmoitus ja kerro siinä Kelalle, että olet osallistunut TE-palveluiden kanssa sovittuun toimintaan. Sinun ei tarvitse hakea korotusta erillisellä hakemuksella.
  4. Korotusosa on 4,79 euroa päivässä vuonna 2020. Ilman korotusosaa täysi työttömyysetuus on noin 724 euroa kuukaudessa, korotettuna se on noin 827 euroa. Summa ei sisällä muita mahdollisia korotuksia, kuten lapsikorotuksia.
  5. Korotusosaa maksetaan enintään 200 päivältä. Uusi 200 päivän jakso alkaa alusta silloin, kun täytät uudelleen työssäoloehdon eli olet esimerkiksi vuoden töissä ja jäät sen jälkeen työttömäksi. Myös työttömyyspäivärahalta työmarkkinatuelle siirtyminen aloittaa uuden 200 päivän jakson.

+ Tutustu myös kulukorvaukseen! Sitä maksetaan niiltä päiviltä, joina osallistut työllistämistä edistäviin palveluihin.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.