Siirry sisältöön

Toimeentulo­tuen hakija, älä unohda tiliotetta!

Työ & Toimeentulo | 9.4.2020
Toimeentulotuen hakijan pitää toimittaa Kelaan luotettava selvitys taloudellisesta tilanteestaan. Tällaisena selvityksenä toimii tiliote. Sen toimittamiselle Kelaan on vaihtoehtoja.
Kuuntele artikkeli

Älä unohda tiliotetta

 1. Kun haet toimeentulotukea Kelasta ensimmäistä kertaa tai tuen saamisessa on ollut tauko, hakemuksen liitteeksi tarvitaan tiliotteet jokaisen perheenjäsenen kaikista pankkitileistä viimeisen 2 kuukauden ajalta. Jatkohakemukseen tiliotteet pitää toimittaa sen mukaan, miten Kela on pyytänyt niitä edellisessä päätöksessä.
 2. Tiliotteessa pitää näkyä tilinumero, tilin omistaja, tilin alku- ja loppusaldo, tilitapahtumat katkeamattomana luettelona sekä tieto siitä, miltä ajalta tiliote on.
 3. Voit toimittaa tiliotteet ja muut toimeentulotukihakemuksen liitteet OmaKelassa. Tiliotteet kannattaa tallentaa verkkopankista tietokoneelle pdf-muotoon.
  • Pankkien mobiilisovelluksista tiliotteita ei yleensä saa tallennettua pdf:nä, joten kännykällä asioivien kannattaa kirjautua verkkopankkiin selaimen kautta.
  • Kelan palvelupisteissä on tietokoneita, joita voit käyttää itsenäisesti.
 4. Jos sinulla on paperinen tiliote, voit kuvata tai skannata sen ja toimittaa kuvat verkossa. Tärkeää on, että kaikki tiliotteen sivut tulevat mukaan. Ilman tarvittavia tietoja hakemusta ei voida käsitellä.
 5. Ota yhteyttä Kelaan, jos sinulla on vaikeuksia toimittaa tilitietoja verkossa tai paperilla. Voit saada Kelasta apua hakemuksen täyttämisessä ja liitteiden toimittamisessa. Kelaan voi myös varata ajan verkossa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla puhelinpalveluun.
 • Mistä haluaisit lukea?

  Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.