Siirry sisältöön

Mitä jos töitä ei heti löydykään?

Työ & Toimeentulo | 7.10.2021
Joskus työttömyys voi jatkua pidempään. Kokoaikatyö ei ole ainoa keino päästä työhön kiinni tai löytää oma juttu. Myös osa-aikatyössä, työkokeilussa tai yrittäjyyden alkuvaiheessa voi saada työkokemusta ja työttömyystukea.
Kuuntele artikkeli
""


5 vinkkiä, jos vielä etsit töitä

  1. Voit tehdä osa-aikatöitä tai keikkatöitä ja saada samaan aikaan työttömyystukea. Työnhaku täytyy pitää voimassa TE-toimistossa. Työnteko ei katkaise tukea, vaan palkka tuo oikeasti lisäeuroja työttömyystuen päälle.
  2. Työkokeilu voi olla hyvä keino päästä sellaiselle alalle, josta olet kiinnostunut. Voit hakea työkokeilupaikkaa itse tai kysyä apua TE-toimistosta. Työkokeilun aikana voit edelleen saada työttömyystukea. Lisäksi osallistumispäiviltä maksetaan kulukorvausta.
    Lue Heidin kokemuksia työkokeilusta päiväkodissa.
  3. Kiinnostaako yrittäjyys? Voit saada työttömyystukea 4 kuukauden ajan, jos aloitat yritystoiminnan työttömänä. Yritystoiminnan suunnitteluun saat apua esimerkiksi Uusyrityskeskuksista ja fi-palvelusta.
  4. Jos sinulla ei ole ammatillista koulutusta ja olet alle 25-vuotias, sinun pitää hakea opiskelemaan keväällä. Voit tutkia opiskeluvaihtoehtoja Opintopolku.fi-palvelusta tai kysyä apua omasta TE-toimistosta. Esimerkiksi joihinkin ammatillisiin koulutuksiin on jatkuva haku.
  5. Tarvitsetko henkilökohtaisempaa tukea tulevaisuuden suunnittelussa? Voit hakea nuorille tarkoitettuun NUOTTI-valmennukseen. Valmennuksessa saat oman valmentajan, joka auttaa juuri niissä asioissa, joissa tarvitset tukea. Riittää, että soitat Kelaan ja kerrot olevasi kiinnostunut valmennuksesta.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.