2 tapaa hakeutua Kiila-kuntoutukseen
Kiila-kuntoutuksessa selvitetään, millä keinoilla voit lisätä työhyvinvointiasi ja jaksamistasi, ja kuntoutus räätälöidään tarpeidesi mukaan.
Tarvitset lääkärinlausunto B:n, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta. Kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa. Kuntoutukseen voi hakeutua, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa. Voit saada suosituksen kuntoutukseen myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.
Voit hakeutua Kiila-kuntoutukseen kahdella eri tavalla:
- Voit hakeutua ammattialakohtaiselle Kiila-kurssille. Työnantajat ovat hakeneet näitä kursseja työntekijöilleen ja ammattiyhdistykset ja -liitot jäsenilleen. Haettavissa olevat kurssit löytyvät kuntoutuskurssihaulla. Käytä hakusanaa ”Kiila”.
- Toinen vaihtoehto on hakeutua Kiila-yksilöpalveluun, jos et löydä sopivaa kurssia edellä kuvatulla tavalla tai jos kurssin ajankohta ei sovi sinulle. Yksilöpalveluessa ammattialaa ei ole etukäteen määritelty. Kuntoutuksen palveluntuottaja kokoaa yksittäisistä hakijoista ryhmän. Ryhmä voi olla ammattialakohtainen tai koostua eri alan ammattilaisista. Yksilöpalvelu tarjoaa mahdollisuuden päästä Kiila-kuntoutukseen yhä useammalle.
Kiila-kuntoutus kestää 1–1,5 vuotta. Se sisältää ryhmä- ja yksilötapaamisia sekä kuntoutusjakson kuntoutuslaitoksessa. Kuntoutukseen voi osallistua osittain myös etänä. Yksilöpalveluna järjestettävän Kiila-kuntoutuksen palveluntuottajan voit valita itse.
Kela voi myöntää kuntoutuksesi ajalle kuntoutusrahaa. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjen matkojen kustannuksia.