Siirry sisältöön

Voi hyvin työssä! Vahvista voimavarojasi Kiila-kuntoutuksessa

Terveys | 27.4.2021
Haluatko täydentää työssäsi tarvittavia psyykkisiä ja fyysisiä voimavaroja? KIILA-kuntoutus auttaa sinua kehittymään työssäsi ja jaksamaan siinä. Yksilöpalvelu tarjoaa mahdollisuuden kuntoutukseen kaikille, joille terveydenhuolto suosittelee sitä. Voit siis hakeutua kuntoutukseen ilman, että työnantajasi tai ammattiyhdistyksesi on hakenut KIILA-kurssia Kelasta.
Kuuntele artikkeli
""

2 tapaa hakeutua Kiila-kuntoutukseen

Kiila-kuntoutuksessa selvitetään, millä keinoilla voit lisätä työhyvinvointiasi ja jaksamistasi, ja kuntoutus räätälöidään tarpeidesi mukaan.

Tarvitset lääkärinlausunto B:n, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta. Kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa. Kuntoutukseen voi hakeutua, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa. Voit saada suosituksen kuntoutukseen myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

 Voit hakeutua Kiila-kuntoutukseen kahdella eri tavalla:

  1. Voit hakeutua ammattialakohtaiselle Kiila-kurssille. Työnantajat ovat hakeneet näitä kursseja työntekijöilleen ja ammattiyhdistykset ja -liitot jäsenilleen. Haettavissa olevat kurssit löytyvät kuntoutuskurssihaulla. Käytä hakusanaa ”Kiila”.
  2. Toinen vaihtoehto on hakeutua Kiila-yksilöpalveluun, jos et löydä sopivaa kurssia edellä kuvatulla tavalla tai jos kurssin ajankohta ei sovi sinulle. Yksilöpalveluessa ammattialaa ei ole etukäteen määritelty. Kuntoutuksen palveluntuottaja kokoaa yksittäisistä hakijoista ryhmän. Ryhmä voi olla ammattialakohtainen tai koostua eri alan ammattilaisista. Yksilöpalvelu tarjoaa mahdollisuuden päästä Kiila-kuntoutukseen yhä useammalle.

Kiila-kuntoutus kestää 1–1,5 vuotta. Se sisältää ryhmä- ja yksilötapaamisia sekä kuntoutusjakson kuntoutuslaitoksessa. Kuntoutukseen voi osallistua osittain myös etänä. Yksilöpalveluna järjestettävän Kiila-kuntoutuksen palveluntuottajan voit valita itse.

Kela voi myöntää kuntoutuksesi ajalle kuntoutusrahaa. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjen matkojen kustannuksia.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.