Siirry sisältöön

Voi hyvin työssä! Vahvista voimavarojasi KIILA-kuntoutuksessa

Terveys | 27.4.2021
Haluatko täydentää työssäsi tarvittavia psyykkisiä ja fyysisiä voimavaroja? KIILA-kuntoutus auttaa sinua kehittymään työssäsi ja jaksamaan siinä. KIILA-yksilöpalvelu tarjoaa mahdollisuuden KIILA-kuntoutukseen kaikille, joille terveydenhuolto suosittelee kuntoutusta. Voit siis hakeutua KIILA-kuntoutukseen ilman, että työnantajasi tai ammattiyhdistyksesi on hakenut KIILA-kurssia Kelasta.
Kuuntele artikkeli
""

2 tapaa hakeutua KIILA-kuntoutukseen

KIILA-kuntoutuksessa selvitetään, millä keinoilla voit lisätä työhyvinvointiasi ja jaksamistasi, ja kuntoutus räätälöidään tarpeidesi mukaan.

Tarvitset KIILA-kuntoutusta varten lääkärinlausunto B:n, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta. Kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa. KIILA-kuntoutukseen voi hakeutua, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa. Voit saada suosituksen KIILA-kuntoutukseen myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

 Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen kahdella eri tavalla:

  1. KIILA-kurssipalvelun kurssit ovat ammattialakohtaisia. Työnantajat ovat hakeneet näitä kursseja työntekijöilleen ja ammattiyhdistykset ja -liitot jäsenilleen. Haettavissa olevat KIILA-kurssipalvelun kurssit löytyvät kuntoutuskurssihaulla. Käytä hakusanaa ”KIILA”.
  2. Voit hakeutua KIILA-yksilöpalveluun, jos et löydä sopivaa kurssia edellä kuvatulla tavalla tai kurssin ajankohta ei sovi sinulle. Yksilöpalveluna järjestetyssä KIILA-kuntoutuksessa ammattialaa ei ole etukäteen määritelty. Kuntoutuksen palveluntuottajia kokoaa yksittäisistä hakijoista ryhmän. Ryhmä voi olla ammattialakohtainen tai koostua eri alan ammattilaisista. Yksilöpalvelu tarjoaa mahdollisuuden päästä KIILA-kuntoutukseen yhä useammalle.

KIILA-kuntoutus kestää 1–1,5 vuotta. Se sisältää ryhmä- ja yksilötapaamisia sekä kuntoutusjakson kuntoutuslaitoksessa. Kuntoutukseen voi osallistua osittain myös etänä. Yksilöpalveluna järjestettävän KIILA-kuntoutuksen palveluntuottajan voit valita itse.

Kela voi myöntää kuntoutuksesi ajalle kuntoutusrahaa. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjen matkojen kustannuksia.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.