Siirry sisältöön

Uusi suunta nuoren elämään voi löytyä kuntoutuksesta

Terveys | 1.3.2019
Nuoren ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on auttaa nuorta suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja löytämään suuntaa opiskelu- ja työelämään. Kuntoutukseen hakeutuminen on helppoa. Puhelinsoitto Kelaan riittää.
Kuuntele artikkeli
Nuori sinipaitainen tyttö kainostelee.

Uusi suunta nuoren elämään? 4 vaihtoehtoa

Jos olet 16–29 vuotias nuori etkä ole vielä löytänyt sopivaa opiskelupaikkaa tai työtä tai opiskelusi ovat vaarassa keskeytyä, kuntoutus voi auttaa sinua eteenpäin kohti tavoitettasi. Voit hakeutua seuraaviin kuntoutusmuotoihin ilman todettua sairautta. Yhteydenotto Kelaan riittää.

  1. NUOTTI-valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen valmentajan. Hänen tuellaan voit ottaa konkreettisia askelia kohti opiskelu- tai työelämää.
  2. Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä arvioit yhdessä asiantuntijoiden kanssa työ-, opiskelu- tai toimintakykyysi vaikuttavia tekijöitä. Yhdessä tehty suunnitelma auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja suuntaamaan kohti työelämää.
  3. Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa voit kokeilla tavoittelemaasi työtä yhdessä tai useammassa työpaikassa. Kuntoutus voi sisältää yksilöllistä työhönvalmennusta, työkokeilua tai molempia.
  4. Koulutuskokeilussa saat varmuutta siitä, sopiiko tavoittelemasi opiskeluala sinulle ja käsityksen niistä koulutuksen vaatimuksista.

Lue lisää Kelan sivuilta

Nuorten ammatillinen kuntoutus

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.