Siirry sisältöön

Omaishoitaja, edistä hyvinvointiasi Kelan kuntoutuskurssilla

Terveys | 17.6.2022
Kela järjestää kuntoutuskursseja aikuista läheistään tai lastaan hoitaville omaishoitajille. Kurssilla saat tukea elämäntilanteeseesi ja uusia työkaluja entistä sujuvampaan arkeen. Kurssille hakemiseen ei tarvita muuta kuin täytetty hakemuslomake.
Kuuntele artikkeli
Kaksi iäkästä ihmistä pelaa shakkia.

6 syytä osallistua omaishoitajien kuntoutuskurssille

  1. Omaishoitajan työ on korvaamattoman arvokasta, vastuullista ja raskastakin. Jos koet, että työ kuormittaa sinua ja olet huolissasi jaksamisestasi, on hyvä aika hakeutua omaishoitajien kuntoutuskurssille. Kurssi on suunniteltu tukemaan sinun hyvinvointiasi.
  2. Kuntoutuskurssilta saat kokonaisvaltaista tukea omaishoitajan arkeen ja keinoja hyvinvointisi edistämiseen. Pääset myös jakamaan kokemuksia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. 
  3. Kuntoutuskurssille osallistutaan ilman hoidettavaa läheistä, joten saat aikaa itsellesi ja mahdollisuuden keskittyä omaan hyvinvointiisi.  
  4. Kuntoutus järjestetään osittain palveluntuottajan toimipisteessä ja osittain etäkuntoutuksena. Etäkuntoutus mahdollistaa kuntoutusohjelmaan osallistumisen kotioloissa. Jos sinulla ei ole etäkuntoutukseen sopivaa laitetta, kuten tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta, saat sen lainaksi palveluntuottajalta. Saat tarvittaessa myös apua ja tukea laitteen käyttöön.
  5. Kurssille hakeminen on helppoa. Toimita vain hakemuslomake KU 132 Kelaan. Et tarvitse lääkärinlausuntoa tai muitakaan liitteitä.
  6. Kuntoutuskurssi on sinulle maksuton. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjen matkojen kustannuksia.

Kela järjestää omaishoitajille myös parikursseja, joille osallistutaan hoidettavan aikuisen kanssa.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.