Siirry sisältöön

Oletko kuullut etäkuntoutuksesta?

Terveys | 15.3.2021
Etäkuntoutus on nyt mahdollista osassa kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja. Kun kuntoutus toteutuu osittain kotona, se on mahdollista yhdistää entistä paremmin osaksi tavallista elämää. Tällöin myös terveyttä edistäviin muutoksiin on helpompi sitoutua.
Kuuntele artikkeli
""

5 faktaa etäkuntoutuksesta

  1. Etäkuntoutus on hyödyllistä. Etäkuntoutuksen hyötyjä on tutkittu, ja etäkuntoutus toimii vähintään yhtä hyvin kuin perinteinen, kasvokkain tapahtuva kuntoutus.
  2. Voit osallistua etäkuntoutukseen kotoa käsin etkä tarvitse siihen erityistä tekniikkaa. Tavallinen tietokone, tabletti tai älypuhelin riittää.
  3. Voit suunnitella kuntoutuksen omaan aikatauluusi sopivaksi. Verkossa tehtävät harjoitukset ovat osa etäkuntoutusta. Voit tehdä niitä omaan tahtiisi.
  4. Vuorovaikutus on tärkeää etäkuntoutuksessa. Etäkuntoutus on ammattilaisten ohjaamaa ja seuraamaa kuten perinteinen kuntoutuskin. Kuntoutuksen asiantuntijat ovat tukenasi ja apunasi myös etäkuntoutusjakson aikana.
  5. Vertaistuki toimii verkossakin. Vertaistuki on yksi ryhmäkuntoutuksen parhaista puolista. Tämä mahdollisuus on käytettävissäsi myös etäkuntoutusjakson aikana.

Etäkuntoutusta käytetään nyt perinteisen kuntoutuksen rinnalla seuraavissa kuntoutuskursseissa:

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.