5 fakta om distansrehabilitering
- Distansrehabilitering är till nytta. Fördelarna med distansrehabilitering har undersökts och distansrehabilitering fungerar minst lika bra som traditionell rehabilitering som äger rum ansikte mot ansikte.
- Du kan delta i distansrehabilitering hemma och du behöver inte någon särskild teknik för det. En vanlig dator, pekplatta eller smarttelefon räcker till.
- Du kan planera rehabiliteringen så att den passar in i din egen tidtabell. I distansrehabiliteringen ingår övningar som görs på nätet. Dem kan du göra i din egen takt.
- Det är viktigt med växelverkan i distansrehabilitering. Precis som i fråga om traditionell rehabilitering är det yrkesutbildade personer inom rehabilitering som leder och följer upp distansrehabiliteringen. Du har sakkunniga inom rehabilitering som stöd och hjälp också under perioder med distansrehabilitering.
- Kamratstödet fungerar också på nätet. Kamratstödet är en av de bästa aspekterna av rehabilitering i grupp. Den här möjligheten har du tillgång till också under distansrehabiliteringsperioder.
Distansrehabilitering tillämpas nu vid sidan av traditionell rehabilitering på följande rehabiliteringskurser:
- anpassningsträning för unga med typ 1-diabetes
- anpassningsträning för vuxna med typ 1-diabetes
- anpassningsträning för personer med metabolt syndrom och typ 2-diabetes
- ITU-kurser för unga med psykiska störningar
- rehabiliteringskurser för närståendevårdare
- anpassningskurser för vuxna med sjukdomar i andningsorganen.
Läs mer: www.fpa.fi/sokrehabkurs
Använd till exempel nyckelordet ”diabetes” eller ”andningsorganen”