Siirry sisältöön

Kela järjestää MS-tautia sairastaville kahdenlaisia kursseja

Terveys | 24.5.2023
Sopeutumisvalmennuskurssilta saat tukea sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa. Kuntoutuskurssit tarjoavat käytännönläheisiä neuvoja arjessa selviytymiseen. Lisäksi saat kursseilta arvokasta vertaistukea.
Kuuntele artikkeli
""

MS-tautia sairastavien kursseilta tukea arkeen ja työhön

  1. Sopeutumisvalmennuskurssi voi sopia sinulle, jos olet saanut diagnoosin hiljattain ja tarvitset tukea sopeutuaksesi sairauden mukanaan tuomiin muutoksiin. Kurssilla pyritään vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi.  Kurssi järjestetään kuntoutuksen palveluntuottajan tiloissa ja se kestää 5 vuorokautta. 
  2. Kuntoutuskurssi kestää 15 vuorokautta, ja se järjestetään 2 jaksossa (10 vrk + 5 vrk). Aikuinen läheinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi osan aikaa. Kuntoutuksella tuetaan selviytymistäsi työelämässä ja arjessa. Kursseja järjestetään erikseen työelämässä olevilla ja työelämästä poissa oleville. 
  3. Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit ovat ryhmäkuntoutusta, jossa huomioidaan jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite. Ryhmässä sinulla on hyvä mahdollisuus hyödyntää vertaistukea.
  4. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea ympäri vuoden. Niihin osallistuminen on maksutonta.
  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.