Tärpit 1 min

Kuntoutukseen voi osallistua pian kotisohvalta

Emme ole kehittäneet uutta kuntoutusmuotoa sohvaperunoille. Sen sijaan olemme kehittäneet etäkuntoutusta niin, että se tarjoaa uusia ja tehokkaita mahdollisuuksia kuntoutumiseen perinteisen kuntoutuksen rinnalle. Kun kuntoutus toteutuu osittain kotona, se on mahdollista yhdistää entistä paremmin osaksi tavallista elämää.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 15.3.2021
""

5 faktaa etäkuntoutuksesta

  1. Etäkuntoutus on hyödyllistä. Etäkuntoutuksen hyötyjä on tutkittu, ja etäkuntoutus toimii vähintään yhtä hyvin kuin perinteinen, kasvokkain tapahtuva kuntoutus.
  2. Voit osallistua etäkuntoutukseen kotoa käsin etkä tarvitse siihen erityistä tekniikkaa. Tavallinen tietokone, tabletti tai älypuhelin riittää.
  3. Voit suunnitella kuntoutuksen omaan aikatauluusi sopivaksi. Verkossa tehtävät harjoitukset ovat osa etäkuntoutusta. Voit tehdä niitä omaan tahtiisi.
  4. Vuorovaikutus on tärkeää etäkuntoutuksessa. Etäkuntoutus on ammattilaisten ohjaamaa ja seuraamaa kuten perinteinen kuntoutuskin. Kuntoutuksen asiantuntijat ovat tukenasi ja apunasi myös etäkuntoutusjakson aikana.
  5. Vertaistuki toimii verkossakin. Vertaistuki on yksi ryhmäkuntoutuksen parhaista puolista. Tämä mahdollisuus on käytettävissäsi myös etäkuntoutusjakson aikana.

Etäkuntoutus otetaan käyttöön perinteisen kuntoutuksen rinnalle kevään aikana seuraavissa kuntoutuskursseissa: