Gå till innehåll

Lönar det sig att lyfta studielån?

STUDIER | 1.6.2022
Att studera med lånepengar kan väcka oro. Å andra sidan kan studielån underlätta vardagen och försnabba studierna. FPA beviljar statsgaranti för studielån. Efter det kan du ansöka om lån hos en bank som du själv väljer.
Lyssna på artikeln
""

4 argument för studielån

  1. FPA kan betala en del av lånet. En del av högskolestuderandes studielån kan ändras till stöd tack vare studielånskompensationen.
  2. Studielån är fortfarande rätt förmånliga. Studielånsräntorna har stigit, men räntenivån är fortfarande moderat jämfört med andra lån. Till exempel snabblånsräntorna är mångfaldiga jämfört med räntorna på studielån.
  3. En examen är bra att ha. Studier är en investering som det lönar sig att satsa på. Det är fortsättningsvis den bästa garantin för att få arbete. Lämna inte studier på hälft på grund av ekonomiska bekymmer.
  4. Oroa dig inte för svårigheter med att betala tillbaka lånet. Om du inte får jobb som nyutexaminerad, får du stöd från FPA: du kan utnyttja exempelvis statsgarantin och ränteunderstöd, och du har möjlighet att göra upp en återbetalningsplan med FPA.
  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.