Siirry sisältöön

Voinko saada asumistukea ja mitkä asiat vaikuttavat tukeen? Kysy chattirobotilta!

Koti & Perhe | 4.4.2022
Chattirobotiltamme Kela-Kelpolta saat vastauksia yleistä asumistukea koskeviin kysymyksiin. Kela-Kelpo osaa esimerkiksi kertoa, kuka voi saada asumistukea ja miten sitä haetaan. Se neuvoo sinua ympäri vuorokauden.
Kuuntele artikkeli
""

Kysy Kela-Kelpolta asumistuesta

  1. Voit kysyä chattirobotilta yleiseen asumistukeen liittyviä yleisiä kysymyksiä, kuten miten asumistukea haetaan, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan tai miten ilmoittaa Kelaan muutoksista elämäntilanteessasi. Moni pohtii esimerkiksi, miten tulot vaikuttavat tuen määrään tai milloin tuki pitää tarkistaa.
  2. Löydät Kela-Kelpon helposti asumistuen kela.fi-sivuilta. Chattirobotti aukeaa sivun oikeaan alalaitaan. Se palvelee sinua vuoden kaikkina päivinä, ympäri vuorokauden.
  3. Kela-Kelpo ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin sopivaan palvelukanavaan, esimerkiksi lisätietoa tarjoavalle kela.fi-sivulle, OmaKelaan, laskuriin tai puhelinpalveluumme.
  4. Esitä robotille lyhyitä ja ytimekkäitä kysymyksiä, niin se osaa auttaa sinua parhaiten. Keskustelussa kannattaa mainita sana asumistuki. Älä kirjoita chattiin henkilötietojasi, kuten nimeäsi tai henkilötunnustasi.
  5. Chattirobotti osaa suomea ja ruotsia. Se oppii koko ajan lisää asumistuesta asiakkaidemme kanssa käytyjen keskustelujen avulla. Ensi kerralla se osaa siis vastata kysymyksiin entistä paremmin!

Kokeile asumistuen chattirobottia

Kela-Kelpo

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.