Gå till innehåll

Företagare Merja Mähkä: ”Vad gäller livskvaliteten är partiell föräldraledighet ett otroligt bra system”

HEM & FAMILJ | 4.6.2021
Idag tillsammans med babyn, imorgon på jobbet – Merja Mähkä njuter av vardagen med partiell föräldraledighet. För en företagare innebär det en möjlighet att behålla yrkesskickligheten och kundrelationerna, men även att njuta av tiden tillsammans med babyn.
Lyssna på artikeln
Merja Mähkä sitter i en fåtölj med babyn.

När företagare Merja Mähkä och hennes make Kalle fick höra om partiell föräldraledighet, lät det som den perfekta lösningen för deras familj: båda föräldrarna skulle få tillbringa tid med babyn och samtidigt fortsätta jobba.

Även ekonomiskt sett verkade lösningen lönsam, när båda föräldrarna utöver lönen även får inkomstrelaterad partiell föräldrapenning från FPA.

De beslöt sig för att dela upp arbetstiden på samma sätt varje vecka: Kalle skulle arbeta från måndag till onsdag, Merja torsdagar och fredagar.

”Vad gäller livskvaliteten är det här ett otroligt bra system. Jag känner mig pigg när jag får arbeta, och jag känner mig som en nödvändig medborgare och skattebetalare i samhället. Jag kan behålla mina kunder och behöver inte oroa mig för att yrkeskompetensen försvinner”, konstaterar Merja.

Läs Merjas hela berättelse och bekanta dig med partiell föräldraledighet i vår specialartikel. Gå till artikeln här.

Gå till specialartikeln

Turvis tillsammans med babyn

  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.