Tärpit 1 min

Selkää särkee ja niska jumittaa, mutta aika ei riitä kuntoutukseen?

Onko sinun hankala irrottautua töistä tai kotoa kuntoutukseen? Kelan järjestämässä avokuntoutuksessa voit käydä myös työpaikalta tai kotoa käsin.

Kuuntele artikkeli

https://www.ispeech.org

teksti ja kuva Kela 26.9.2017

6 asiaa, jotka kannattaa tietää avokuntoutuskursseista

 1. Avokuntoutus nivoutuu luontevasti arkeen. Avokuntoutuksessa käydään päivisin Yövyt siis kotona. Kun etäisyys kotoa kuntoutukseen on kohtuullinen, matkoihinkaan ei kulu paljon aikaa.
 2. Kuntoutuksen ja työn yhteensovittaminen käy kätevästi. Voit käydä kuntoutuksessa yksittäisinä kokonaisina päivinä taikka aamu- tai iltapäivinä. Tällöin kuntoutuksen yhteensovittaminen työn tai opiskelujen kanssa on helppoa. Koska kuntoutujien tavoitteet ja tarpeet ovat erilaisia, kurssien sisältö ja rytmitys suunnitellaan kullekin sopivaksi.
 3. Voit saada avokuntoutukseen kuntoutusrahaa.
 4. Voit hakea avokuntoutukseen, jos sairastat
  – masennusta ja ahdistuneisuushäiriötä
  – tuki- ja liikuntaelinsairautta
  – sydänsairautta
  – reumaa
  – MS-tautia.
 5. Työssäkäyvät voivat myös hakea ammatilliseen KIILA-kuntoutukseen, jos jokin sairaus heikentää työkykyä. KIILA-kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa.
 6. Lisätietoja avokuntoutusmuodoista ja niiden sisällöistä löydät kurssitarjonnasta hakusanalla “avomuotoinen” tai sairauden nimellä, kuten ”reuma”.