Gå till innehåll

Det lönar sig att svara när FPA ringer

FPA betjänar | 24.6.2021
Blir du också misstänksam när du får ett samtal från ett okänt nummer? Du känner igen samtal från FPA, eftersom vi vanligen ringer från numren 020 692 219 eller 020 634 1611. Då lönar det sig att svara.
Lyssna på artikeln
""

4 goda skäl att svara när FPA ringer

  1. Att ringa dig är det snabbaste sättet för oss att få tilläggsuppgifter av dig. Handläggningen av din ansökan går smidigare när vi får uppgifter som ännu saknas av dig per telefon. Vi kan till exempel be dig uppskatta dina inkomster eller skicka in en bortglömd bilaga. Ibland märker vi att du skulle kunna få stöd för en längre tid än vad du ansökt om. I så fall frågar vi dig om detta.
  2. När samtalet börjar kollar vi din identitet med hjälp av några frågor. Om du vill vara säker på att det faktiskt är FPA som ringer dig kan du ställa en detaljfråga om dina ärenden. Du kan till exempel fråga hur mycket klockan var när du skickade din ansökan till FPA. Samtal från FPA kommer vanligen från numren 020 692 219 eller 020 634 1611. Om du sparar numren bland kontakterna på din telefon, ser du genast att det är FPA som ringer.
  3. Du behöver inte vara orolig för samtalet. Vi ringer dig för att få nödvändiga uppgifter som behövs när vi handlägger din ansökan. Det är en fördel både för dig och för oss om ditt ärende går att sköta smidigt och på en gång. Du kan också ställa frågor till oss om du undrar över något!
  4. Oroa dig inte ifall du inte hinner svara. Om du har gett oss lov att skicka meddelanden till dig på nätet, ber vi om tilläggsuppgifter via MittFPA. Du kan även komplettera din ansökan genom att skicka ett meddelande i MittFPA. Om vi inte når dig per telefon eller med ett meddelande skickar vi ett brev hem till dig per post. Ge oss lov att skicka meddelanden till dig i MittFPA.
  • Vad vill du läsa om?

    Föreslå idéer om artiklar till redaktionen för mittiallt.fi.